Campagne Wachtebeke 2024

Informatie

Sinds 2018 moeten kittens ook gesteriliseerd of gecastreerd worden vóór ze 5 maanden oud zijn en/of vóór ze verkocht of geadopteerd worden. De regel geldt ook voor (jonge) katten die gratis worden weggegeven. Castratie en sterilisatie bieden – zowel voor de eigenaar als voor de kat zelf – heel wat voordelen. Zo worden katten onder andere rustiger, gaan ze minder rondzwerven en minder vechten. Dat verkleint dan weer de kans op ziekten en verwondingen.

Lokaal Bestuur Wachtebeke heeft sinds 2023 een zwerfkattenbeleid, in samenwerking met Zoetjes & Snoetjes vzw. Naast het zoeken van diervriendelijke oplossingen voor zwerfkatten wordt er ook ingezet op sensibilisering en preventie. Daarnaast zal de gemeente Wachtebeke in 2024 bijdragen in de kosten voor de castratie/sterilisatie en het chippen van huiskatten.

Voorwaarden

Met de tussenkomst van de gemeente Wachtebeke kunnen inwoners hun kat steriel laten maken, chippen & registreren aan de kostprijs van 40 euro voor een kater of 80 euro voor een kattin*. De gemeentelijke tussenkomst is van toepassing op alle inwoners van Wachtebeke en kan enkel aangevraagd worden tussen 1 februari en 29 februari 2024. De tussenkomst geldt voor maximaal 3 katten per adres in Wachtebeke. Na inschrijving ontvangt men een bon die enkel geldig is tot 15 november 2024 bij de gecontracteerde dierenarts van Zoetjes & Snoetjes vzw.

*De volledige voorwaarden kan je hier nalezen.

Gegevens van de kat

Wie is uw huidige dierenarts ?

Gegevens van de eigenaar

Rijksregisternummer (nodig om de kat op jullie naam in CatID te registreren)

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.