Walter

 

Walter ❤

Meet Walter, de kat met een strafblad

In juni van dit jaar verscheen er een artikel op HLN over een opdringerige kater, die bestempeld werd als ‘Scarface, de schrik van een Wondelgemse buurt’. Hij drong huizen binnen en viel andere katten, honden maar ook mensen aan, aldus de buurtbewoners. Ondertussen verblijft deze beruchte viervoeter in het kattenverblijf van Zoetjes & Snoetjes vzw, waar hij ook de naam van zijn 'peter' kreeg. Meet Walter, de kat met een strafblad…

Moerbeke-Waas… Zoetjes & Snoetjes vzw is een organisatie die (zwerf)katten plaatst en herplaatst. Toch blijft het dweilen met de kraan open. Op het moment van mijn bezoek geven ze onderdak aan meer dan tachtig katten. Het is daar dat ik Walter ontmoet. Hij vertoeft in een aparte ruimte binnen het kattenverblijf, samen met een aantal vriendjes met dezelfde aandoening. Walter heeft namelijk FIV (Feline Immunodeficiency Virus of kattenaids).

Zonder enige voorkennis van zijn reputatie betreed ik de ruimte. Als een duiveltje uit een doosje springt hij tevoorschijn en komt me spinnend tegemoet. Ik word overladen met kopjes en spontane likjes. Groot is dan ook mijn verbazing wanneer ik achteraf het artikel lees . (www.vrt.be/.../kater-terroriseert-buurt-in.../) met deze lieve, aanhankelijke kater in de hoofdrol. Het is bijna niet te geloven dat het hier om hetzelfde dier gaat.

Het verhaal van Walter blijft hangen. Ik zoek hem een tweede keer op, om wat meer hoogte van hem te krijgen. Wat word ik weer hartelijk begroet. Wat wil ik hem graag een stem geven, en wie weet, misschien wel een warme thuis. Walter kan nogal moeilijk zijn versie van de feiten onder woorden brengen natuurlijk. En is het niet zo dat de algehele waarheid zich altijd ergens in het midden bevindt? We zullen er nooit echt het fijne van weten. Op basis van mijn bevindingen, krijgt Walter zijn blanco strafregister terug.
Valt zijn gedrag enigszins te verklaren?

Wellicht was deze viervoeter niet altijd een zwerver en dus nooit aangewezen op het verwerven van zijn eigen voedsel. Walter viel niet zomaar binnen om de agressieve kater uit te hangen, maar eerder omdat hij honger had. En geef toe, we weten allemaal hoe nukkig hongerige mannen kunnen zijn…

Zijn zoektocht naar eten is zijn hoofddoel en niet per se de confrontatie met andere dieren en al zeker niet met mensen. Agressie bij katten vloeit meestal voort uit pure angst. Voelen ze zich bedreigd, dan kunnen ze pittig uit de hoek komen. Dat verklaart waarom hij minder gevaarlijk was en makkelijker te benaderen op straat. Bovendien was hij op het moment van de feiten nog niet gecastreerd. Dat is ondertussen wel het geval en ook dat zorgt voor wat meer rust bij het dier.

Wie wil Walter?

Want Walter wil een eigen huisje. Niet dat hij zich niet goed voelt in het kattenverblijf. Hij laat zich al die goede zorgen meer dan welgevallen, maar verlangt stilaan naar wat meer individuele aandacht. Daar geniet hij namelijk heel erg van. Hij is toe aan wat rust en aan liefde van zijn eigen mensje(s). Vanwege zijn aandoening is hij best enig kind. Hem samen zetten met een andere FIV kat behoort ook tot de mogelijkheden. Zijn ziekte gebiedt hem om binnen te blijven, maar daar zit hij niet mee. Wat Walter vooral wil, is je beste vriend worden. Wie geeft deze Bekende Kater een permanente, liefdevolle thuis?

De adoptiebijdrage voor Walter bedraagt 185 euro. Je kan je kandidaat stellen door een adoptie-aanvraag in te vullen. Wij contacteren iedereen zsm per mail,  houdt dus zeker ook je spam-folder in de gaten.

Een dikke zoen voor Cindy Van Vooren voor het artikel !

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.