Zwerfkattenkolonie Project

Zwerkattenkolonie Projekt

Omdat we keihard geloven dat we met z’n allen net een stapje verder kunnen gaan om zwerfkatten & kittens niet alleen te steriliseren of castreren, maar ze ook op te volgen, verzorgen, beschermen en eventueel integreren, lanceren we het ‘zwerfkattenkolonie project’.

Na een intensieve informatie-campagne, zullen de katten gevangen worden en door onze dierenarts gesteriliseerd / gecastreerd worden. Daarnaast worden ze ook verzorgd en gechipt. Zwerfkatten die eventueel te socialiseren zijn, zullen bij opvanggezinnen ondergebracht worden, de anderen worden terug uitgezet op de vanglocatie.

We zorgen ter plaate voor beschutting tegen weersomstandigheden en een droge plaats om te voederen. We hopen daarbij niet alleen op onze vrijwilligers te kunnen rekenen, maar ook op de lokale bewoners om de katten een veilig en gezond leven te geven.

Omdat de katten gechipt zijn en de locaties vastgelegd worden in een databank, is het veel makkelijker ze te traceren, monitoren en op te volgen (ook met medische hulp indien nodig). Het zal ons ook toestaan de vooruitgang te meten met betrekking tot het behalen van de doelstellingen van de nieuwe wetgeving.

Vanzelfsprekend zal hierbij nauw worden samengewerkt met het zwerfkattenbeleid van de gemeentes.

Als eerste stap in dit ambitieuze project, vragen we graag jullie help bij het identificeren van de locaties waar zwerfkattenkolonies zitten. Dat kan door middel van onderstaand invulformulier.

Wie als vrijwilliger wil meewerken aan dit project, graag een seintje via info@zoetjesensnoetjes.be.