Scruffy

 

Meet Scruffy ❤

Onze Scruffy dragen wij heel nauw in ons hart.

Scruffy is een van de eerste katten die wij in opvang hebben genomen, hij maakte deel uit van een groep zwerfkatten in de Antwerpse haven en was als het ware de 'pater familias' van de ganse familie. Zijn hele familie is langsheen de opvang gepasseerd en allen hebben ze hun forever home gevonden, rest alleen nog onze Scruffy.

Scruffy is een 'scottisch fold', kenmerkend aan zijn opgevouwen oren en zal hoogstwaarschijnlijk zijn uitgezet nadat hij zijn 'dienst' had bewezen voor een kweker. Gelukkig is het kweken van dit ras ondertussen verboden, aangezien hun schattige uiterlijk eigenlijk een genetisch defect is, waardoor er gezondheidsproblemen kunnen optreden in dit ras. Enkele jaren zwerven had zijn gevolgen voor onze beer, niet enkel ziet hij er een beetje geraffeld uit en was zijn vertrouwen in ons mensjes helemaal weg, ook werd hij bij binnenkomst positief getest voor zowel FIV als voor leucose. De arme schat heeft een lange quarantaine periode achter de rug, hetgeen zijn socialisatie niet ten goede kwam. Gelukkig is hij bij zijn hertest van leucose negatief getest, zodanig dat hij eindelijk wat meer vrijheid kreeg en nu goed geïntegreerd is in onze FIV+ afdeling.

Scruffy zit nu 1 jaar en 8 maanden in opvang en is daarmee onze langste opvanger. Zijn wantrouwen in mensen is zeker verminderd, maar echt een sociale knuffelkat lijkt hij toch niet te worden. Toch hopen we dat er ergens voor hem een eigen gouden mandje bestaat, een huisje waar een warm plekje voor hem voorzien kan worden met mensen die veel liefde en geduld over hebben en die niets verwachten van Scruffy. Momenteel blaakt Scruffy van gezondheid en ondanks alles wat hij heeft meegemaakt is hij steeds blijven vechten, dus nu hopen we dat hij ergens een mooie tweede kans krijgt 🤞.

Katten die positief testen voor FIV, beter bekend als kattenaids, dragen dit virus hun hele leven met zich mee en doordat ze een slechter immuunsysteem hebben, zijn ze meer vatbaar voor allerhande andere virussen. Vandaar wordt aangeraden om FIV+ poezen binnen te houden. FIV is niet besmettelijk naar mensen, wel naar andere poezen dus worden deze best apart gehouden. Scruffy kan andere katten goed verdragen, echter lijkt hij vooral te genieten van een rustig en warm mandje alleen. FIV+ poesjes kunnen met dit virus gerust vele jaren oud worden en dit is geen doodsvonnis zoals jammer genoeg nog zo vaak gedacht.

Heb jij ruimte in je hart voor een katje dat het écht nodig heeft? Scruffy wacht geduldig op een perfecte match... 💖

Je kan je kandidaat stellen door een adoptie-aanvraag in te vullen.
Aanvragen via een andere weg worden niet behandeld (wegens te grote drukte)
Wij contacteren je binnen enkele dagen per mail,  houdt dus zeker ook je spam-folder in de gaten.
Mensen op onze wachtlijst hebben voorrang voor deze lieverd te leren kennen.

Onze volwassen poezen zijn bij adoptie helemaal in orde: steriel en gechipt (met registratie) en helemaal in orde met hun vaccinaties (2x tegen kattenziekte, niesziekte en leucose, FIV katjes worden niet gevaccineerd). Ook werden zij volgens schema ontwormd en ontvlooid.

De adoptiebijdrage voor onze rakker bedraagt 160 euro

Ras:Scottisch fold
Vacht:kort
Kleur:zwart-wit
Geslacht:Mannelijk
Leeftijd:8-9 jaar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.